2016. szeptember 12., hétfő

Sport eszközök otthoni készítése, bevezetés

Mivel egy komolyabb motoros baleset miatt váll fájdalmakkal küzdöm, a vállam tornáztatása, mozgás tartmányának visszanyerése, és a fájdalom csökkentése érdekében sok sportról, mozgásról szóló cikket olvastam el az utóbbi időben, sok szakemberrel beszéltem, és sokat tanultam.

Bár most itt nem célom és tisztem ajánlani semelyik mozgás formát, sokat egyeztettem masszőrökkel, edzőkkel, orvosokkal, milyen otthoni váll mozgatást, karbantartó tornákat végezzek, illetve masszőrhöz is járok, hogy a vállam sérülésből adódó beszűkült mozgását növelje, a minden napos fájdalmamat csökkentse.

Viszont ( most jön a szerszámokhoz való kapcsolódás ) barangolásom során sok olyan sport eszközzel találkoztam személyesen, és a  a neten is, amiket akár otthon igen könnyen el lehet készíteni. ezeket az sporteszközöket azért merem ajánlani, mert szakembereket is megkérdeztem róluk, illetve van olyan is, amelyet az illető mozgásforma rendszer "nagy könyve" is leír, tehát bizton állíthatom, hogy ezek ismertetésével, ajánlásával nem követek el semmilyen megbocsáthatatlan vétket.

Lesznek komolyabb, és viccesebb megoldások, természetesen mellé téve az igazi, lehetőleg profi formákat is.

Elkészítésük általában nem igényel majd túl nagy felkészültségek, vagy szerszámzatot.

Az alap anyagok jó része egy átlagos háztartásban, vagy ismerősöknél is megtalálható, ha mégsincs, könnyen beszerezhető.

A szerszámok között a legkomolyabbak is egy jól felszerelt otthoni barkács műhelyben már meg vannak, de egy vidéki portán szerintem elengedhetetlen, hogy legyen némi satu, kalapács, hegesztő vagy sarokcsiszoló gép. Szakértelemet alig, vagy csak az alapokat igényli az elkészítés.

Természtesen ha a gyakorlati kivitelezésben ( akár a technikai akár a felszereltségi oldalon ) elekadnának, elérhetőségeinken állok rendelkezésükre.

Az olvasáshoz jó szórakozást, és megfelelő találat esetén jó munkát kívánok.
Bálint Balázs szerszámspecialista
Műhelynet szerszámbolt és webáruház

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése