2015. október 3., szombat

Yato légkulcsot hol gyártják ?

Minap egyik ügyfelünk nézegette polcunkon a Yato 1356 Nm-es kompozit házas légkulcsunkat, és néhány kérdést tett fel róla. 

Természetesen válaszoltam, hisz egy részt azért vagyuk, más részt tudtam a válaszokat.
Az ügyfél meghallgatta, majd azt kérdezte hol készült, mert neki a neten egy szerszám kereskedő azt írta a Yato mint neve is mutatja japán, és ebből adódóan csúcsminőség.
Kicsit meglepődtem a kijelentésen, hisz tudom hol készült a nevezett szerszám.

A hazugság :
Néhány szóban kikérdeztem az ügyfelet ki is volt az illető és gyorsan kiderült, nem szerszám kereskedő, csak kiadja magát annak, nevezetesen egy a neten számla nélkül seftelő magán hirdetőről van szó, aki az általa szent célnak vélt minél nagyobb mennyiségű és árrésű eladás érdekében hazudozik bárkinek bármit...

Az igazság :
A Yato márkanév Lengyel testvéreink tulajdona ( eredeti oldaluk www.yato-pl ), ugyanazon cégé, akik többek között a Vorel és Toya márkát is tulajdonolják. A Yato az ipari, míg a Vorel a barkács szintre van pozícionálva. Mindemellett a Yato mint cég gyártat, vásárol, kereskedik a szerszámmal. 
Gyártásáról annyit kell tudni, hogy Taiwanon készül, ugyanazon a gyártó soron, mint több más nagyobb hírű márkanév, csak itt is belép az a tény, hogy melyik szerszámnak, melyik márkának hangzik jobban a neve, úgy alakul az ára is. A "hardver", azaz márka mögött a "vas" viszont azonos.
Érdekességképp, kérem nézzék meg az alábbi márkák képeit. A méret, kialakatás, levegő fogyasztás, felépítés, teljesítmény, mind-mind kísértetiesen hasonlóak vagy éppen teljesen azonosak. Nem lehet véletlen !

dayton légkulcs képesealey légkulcs képeneiko légkulcs képe
lekke légkulcs képesli égkulcs képevgl légkulcs képe
yato légkulcs képenoname légkulcsac delco légkulcs képe

Sorolhatnám még ismertebb gyártmányokkal, nevekkel, de egy részt nem szeretnék jogi procedurát belőle, más részt nem szeretném ha lealacsonyítónak érezné - akár a hazai forgalmazó - az összehasonlítást kevéssé ismert márkkal.
Fentiek semmi esetre sem jelentik azt, hogy a márka, gyártmány nem jó minőségű. igenis jó, igenis magas minőség igenis ( szerintünk és sok ügyfelünk szerint is ) megéri az árát.

Maradok tisztelettel :

Bálint Balázs szerszámspecialista
BÉK Kft műhelynet szerszámbolt és szerszám webshop.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése