2015. szeptember 27., vasárnap

Bármi csak üssön !

A kalapácsokról esett már szó, de gyakorlatilag mindegy is hogy néz ki, ha egyszer kell.

Mottó :
"szükség esetén bármilyen eszköz kalapáccsá válik"

Most egy alap ötlet több variációját mutatom meg, már ami a szükség-kalapácsok egy szeletét mutatja be, víz szerelő képesítéssel alkotva szabadon...

Az alap koncepció :
néhány maradék fitting, T elágazó, lezáró csavar, közcsavar, némi cső és kész is a megfelelő ütő szerszám. Mivel összeállítása menetes, így a fejeket szükség szerint más kialakításúra lehet cserélni, akár pót fej készlet előzetes legyártásával igen sok oldalú ütő eszközünk lehet :


Némi jobbítás, és szebb is lessz, ha befonjuk a nyelét. Itt már csukló pántot is találunk, valószínűleg az alkotó gondolt a szabadban eltöltőtt időre, talán éppen geológiai kutatásokra. A hosszú nyél miatt vasúti kocsik kerekének vizsgálatakos is jól jöhet.


Speciális különböző kialakítású fej a két oldalon, minden bizonnyal különleges felhasználásra. Az egyik fej egy csavar, melyet elhasználódás esetén könnyebben cserélhetünk, vagy az ütés nyéltől való távolságát allíthatjuk vele. Bár ennek a világon semmi gyakorlati haszna nincs, egyszer biztos jó lehet valamire.


Újabb speciális kialakítás, mert a kalapács nyélben egy négyszög kulcsot helyezett el az alkotó. Itt a kalapácsnak több jelentősége is van. Egy részt T kulcskén funkcionál, más részt, ha a nyitandó csap nem működik, egyszerűen szét lehet verni az egészet.



Maradok tisztelettel :
Bálint Balázs szerszámspecialista
Műhelynet szerszámbolt és webáruház.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése