2016. október 26., szerda

Darázs és poloska irtása autószerelő módra


Nagy probléma ország szerte a darázs és poloska.

A darazsak sajnos évről évre megnehezítik sokak életét, mivel befészkelhetnek szinte mindenhova, ahol egy kis hely is van, ottlétükkel súlyosan veszélyeztetik a lakókat, házi állataink nagy részét.
Irtásukra szakosodott cégek vannak, méhészek, vagy végső esetben a katasztrófa védelem.
Sok vegyszer kapható ellenük, így pl a Bábolna Bio szpréje is, csak a baj az, hogy ezt használva a darazsak nem azonnal, hanem akár 6-10 másodperc alatt hullanak el.
A fő baj, hogy ez a szer először a darazsak szárnyát ragasztja össze, és a rovar még él egy darabig, így ha ruhára vagy ruhába esik, véletlenül cipőpe kerül, vagy rálépünk akkor még simán megszúrhat.

A poloskák ( vándor poloska ) egy újabb keletű támadás, a belföldi poloskákkal sosem volt ekkora gond, de a bevándorló poloskák nagyon elszaporodtak, koszosak, büdösek, gusztustalanok, és rengetegen vannak.



Ezért mi évek óta féktisztítót használunk az ilyen bogarak, rovarok irtására.
Féktisztítóval dolgozva a rovarok 1-2 másodpercen belül elpusztulnak, gyakorlatilag ha csak egy csepp éri őket, mire a földre hullanak, már végük.

2 féle anyagot javaslunk.

1. mászó bogarak, hangyák, poloska irtására, ahol a rovarok nagyobb tömegben fordulnak elő kis helyen, ott a jobban porlasztó fejjel érdemes dolgozni, ezt itt találják :



2. darazsak, repülő ellenségek ellen nagyobb hatótávolságú fejjel célszerű harcolni, mivel ezek koncentráltabb hatásúak, és mire hozzánk érne a bogár, addigra már le is zuhant.
ezt a kivitelt itt találják.


Fontos megjegyezni, hogy ezek a modern anyagok nem bántják a műanyagok legtöbbjét, a gumikat, szövetet, nem hagy nyomot a tapétán, vagy éppen a butorlapon, stb.
A könnyű műanyag habokat bánthatja, így hungarocell, nikecell lemezeket megtámadhatja.

Jó védelmet és vadászatot kívánva maradok tisztelettel :

Bálint Balázs szerszámspecialista
Műhelynet szerszámbolt és webáruház.

4 megjegyzés:

  1. Tisztelt Balázs Bálint Úr! Eddig is sok hasznos információt közölt velünk,de ezt a darázsirtó módszert kipróbálom, remélem ez beválik. Üdvözlettel: Hubai Tibor.

    VálaszTörlés
  2. Tisztelt Hubai Úr ! Köszönöm hozzászólását, biztosan működik, saját tapasztalat is. Szegény darazsaknak ez nem jó hír, de ha bontóba vagy egyéb gyanus helyre megyünk a éktisztító az első számú felszerelés.

    VálaszTörlés
  3. Az a helyzet hogy nekem a padlás ajtó alatti részbe a fürdőszoba plafonjába rágták be magukat a darazsak. Nem tudom mekkora fészek lehet. Tegnap elfujtam egy teljes flakon darázsirtó szert de ugyanúgy repkednek ki a falból a padlásajtó alatt. Meg fogom próbálni a féktisztitós módszert hátha beválik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a hozzászólását. Ha a vegyszer közvetlenül éri a rovart, akkor gyakorlatilag azonnal hat, de ha a gőze bent marad egy darabig, akkor is kb fél-egy perc alatt elpusztul a rovar. Vigyázzon, mert a fektisztítő erősen tűzveszélyes, a gőze robbanás veszélyes.

      Törlés