2017. augusztus 8., kedd

Az autóverseny is egy üzleti modell 1. rész

A múlt hét végén Szabolcs Róbert barátunk és a vele egyet jelentő Proex motorsport vendégei voltunk a Kakucs ringen megrendezett ralicross Ob futamon.


Szabolcs Róbert a Proex sport főnöke

Ott sajnos volt éppen Róbertnek egy balesete.

A történet, hogy Róbert már küzdött a versenyautóval, hol elfogyott az erő, hol még meg volt, de végül így is túljutott az első elődöntőkön.
A döntőbe jutásért volt még egy futam, éppen azt számolgattuk, ha 3. vagy 5. helyet ér el az időeredményével akkor első sorból tud rajtolni.


Itt olyan gyorsan néztük a versenyt, hogy teljesen elmosódtunk :-))
forrás : duen.hu

Elrajtolt a második elődöntő.

Robi autója már az első kör végén köhögött, prüszkölt, de meg volt az esély, ha célba jut még bekerülhet a döntőbe, és addig van némi idő a hiba megtalálására és kijavítására.


Az illető versenyautó Szabolcs Róberttel a volánnál. 
forrás : duen.hu

Sajnos nem jutott el odáig.

Azt láttuk, hogy a második kör második kanyarja után az autó motorteréből és oldalt lángok csapnak ki, Robi kezében a tűzoltó palackkal ugrik ki az autóból, az első kerék mellé térdel ( onnan jöttek a lángok ) majd elkezdi az oltást.
A következőpillanatban Robi feláll, tett 3-4 lépést. majd az autó előtt térdre rogyott, egy pillanat múlva megont felállt és az akkor éppen megérkező mentőautó előtt megint térdre esett.

Nem mondom ijesztő volt a látvány, messze voltunk ahhoz ( mi a célegyenesben ültünk a lelátón a pálya túloldalán ) hogy tudjuk mi is történt.
Persze tudtuk, hogy tűzálló a ruha, meg ilyenek, de azért csak rémisztő volt.

A pályára egyébként precíz gyorsasággal beérkezett a tűzoltó, a mentő és az autómentő, pár pillanat múlva az autót eloltották, és néhány perces biztonsági várakozás után az autómentő felszedte az autót és a pályát megtisztították. Robit a mentő hozta le, egy-két perc múlva már kaptam is a csapattól az előzetes kérdésemre a válasz telefont, semmi komoly, így megnyugodtunk a lelátón mi is.

Később Róbert elmondta, hogy ahogy észrevette az utastérbe betörő lángnyelveket, rutinosan azonnal lecsukta a sisakja plexijét, kitépte a helyéről a poroltót és elkezdte az oltást. Mint később kiderült, a poroltó kisebb hibája okozta az ő múló sérülését, ugyanis a poroltó csöve leszakadt a csatlakozóról, és kontrollálatlanul teljes erejével alulról Robi arcába fújt a palack, ez elég volt ahhoz, hogy a sisak plexijét letépve pont szemen fújta Róbertet, ettől tántorodott meg és térdelt le a földre. Szerencsére végül semmi komoly baj nem lett belőle.

Miért mondtam ez el ?
Mert ez az eset számomra megdöbbentően hasonlít egy cég irányításához a "necces" időkben, amely időket már magunk is átéltünk, úgy családi körben, mint a vállalkozásunk életében.

Mert mi történhet egy céggel ?
.
.
. Ezt párhuzamot a következő részben fejtem ki kicsit bővebben, kérem olvassák el azt is.
Az autóverseny is egy üzleti modell 2. rész


Tisztelettel 
Bálint Balázs szerszámspecialsita
Műhelynet szerszámbolt és webáruház.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése