2015. november 11., szerda

Hogy jön az autószereléshez a hoki ?

Most egy kicsit magam ellen beszélek, de mint tudják mindig igyekszünk a problémák megoldásában segítséget nyújtani.

Alap probléma 1:
Az autó emelésénél amikor vas a vassal találkozik, óhatatlanúl sérülhet a karosszéria felület védelme, még akkor is, ha a gyári emelő ponton emelünk.
Sok esetben keresnek krokodil emelőkre gumi rátétet, amit sajnos az utóbbi években igen drágán tudnánk csak beszerezni, ennyiért pedig az ügyfelet nem érdekli.

Alap probléma 2:
A gyári autó emelők, bár szükség megoldásnak jók ( manapság egyre kevesebb autóhoz adnak emelőt, pótkereket, mert a súlyokat csökkentik, és van olyan típus amit nem is lehet egy ponton emelni )
sajnos folyamatos használatnál, pl téli-nyári átállásoknál nem bírják a kiképzést. Ilyenkor általában krokodil emelőre van szükség.

Nem is beszélve a gumis és egyéb szerelő műhelyekről, ahol naponta akár több tucat emelést hajtanak végre különböző autó tipusokon.

Ügyfeleink ezért rendszeresen keresnek nálunk gyári, vagy ahhoz hasonló gumi korongokat a krokodilok pofájához, amit sajnos az utóbbi években igen drágán tudunk csak beszerezni, és e miatt az érdeklődés irántuk igen kicsi.
Köztes megoldásként azt szoktuk javasolni, hogy hoki koronggal helyettesítsék azt.

hoki korong képe

Miért is ?

A hoki korong szabványos méretű, azaz 7,62x2,54 mm-es.
Itt érdekességként jegyzem meg a 7,62-es méret vissza köszön a kalasnyikov lőszerben és a cigaretta méretében is, csak itt mm-ben.

A korong tömör, erős gumi.
Vannak nehezített vagy könnyített súlyú darabok is, ezek kék vagy narancs színűek, de most csak a hagyományos feketéről beszélünk.



A legtöbb krokodilnak vagy a tetejére vagy a körmök közé szépen oda tehető ez a gumi korong.

Ára igen barátságos, pl a www.hokibolt,hu oldalán már 340 Ft-tól elérhető a termék.

Remélem fentiekkel tudtam egy probléma megoldásában segíteni.

Maradok tisztelettel
Bálint Balázs szerszámspecialista
Műhelynet szerszámbolt és internetes áruház.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése