2019. október 1., kedd

Részecske szűrő tisztítás problémája

Anno egy 2016 augusztusi cikkemben már írtam a részecske szűrők ( DPF-ek ) tisztításának szükségességéről, módjairól, most mégis újra elő kell vennem a témát, mert folyamatos kérdések merülnek fel ügyfeleink részéről.


Mi a DPf lényege?
A cél:
A részecske szűrő, a diesel motoros gépek ( személy és tehergépjárművek, munkagépek ) kipufogó gázából, mint egy sűrű szita, a korom szemcséket szűri ki, így azok nem jutnak a környezetbe.

A valóság:
A lerakódott szennyeződést újbóli elégetéssel ugyanúgy a környezetbe juttatja az autó, mondhatni adunk a sz@rnak egy pofont.

A legnagyobb probléma:
Olyan nincs, hogy valami nyom nélkül megsemmisül, így az autó által a DPF regenerálása ( automatikus tisztítása ) során keletkező igen apró korom szemcsék, amik már a szűrő rácsozatán átférnek, mégis kijutnak a levegőbe, csak ezek olyan kicsik, hogy azokat már szemmel nem láthatjuk.
Kis méretük adja a legnagyobb problémát, ugyanis olyan kis mikroszkopikus méretűek, hogy azokat az élő szervezet nem tudja a tüdő felületén ( vagy a légzőszervekben, orr, garat, stb ) megkötni, hogy később onnan esetleg kitisztuljon, hanem ezek a mikro szemcsék a szervezet sejtfalain keresztül hatolva azokba szinte végérvényesen ( valójában kb 5 év a tisztulási felezési idejük ) beépülnek.

Ennél fogva a világ egyre több szakértőjével egyetértve ellenzek minden olyan tisztító eljárást, ahol magát a tisztítási folyamatot csak kiváltjuk, és majd az autó rendszere azt valamilyen módon elvégzi, mert így a szennyeződés kijut az általunk is belélegzett levegőbe.

Mi a megoldás?
A jó megoldás csak az lehet, hogy a kitisztított anyagot a megfelelő módon felfogjuk, és azt nem engedjük a természetbe visszajutni semmilyen módon.

Hogyan lehetséges ez?
1. Speciális DPF tisztító gépekkel, melyek hevítéssel vagy kémiai úton a szűrőt kitisztítják, és a szennyezett anyagot egy zárt rendszeren belül tartják, eltárolják.
2. Olyan tisztító folyadékkal, mely nem csak fellazítja, és a regenerálásra előkészíti a DPF-et, hanem abból valóban kimossa a szennyeződést, így a kimosott korom a folyadékkal együtt kezelhetővé válik.

Mindkét lehetőségre sok megoldás létezik.

Mi a GreenHand részcske szűrő tisztító folyadékot ajánljuk, mely a mellett, hogy Magyar fejlesztés és gyártás, talán az egyik legolcsóbb a piacon, ezzel együtt biztonsággal használható, és magas hatékonyságú speciális tisztító folyadék.
Használata a leszerelt DPF mellett igen egyszerű, semmilyen külön speciális szakértelmet vagy nagyobb felkészülést nem igényel.



Nagyon fontos tény, hogy a GreenHand tisztító folyadék használata a megfelelő előkészítés mellett, sem a felhasználtót, sem magát a részecske szűrőt semmilyen formában nem veszélyezteti, vagy károsítja!

A terméket majd egy év kisérletezés és teszt során alkották meg megbízásunkra nagy tapasztalatú Magyar vegyész szakemberek, és a kész recepturát hazai vegyi üzemben gyártatjuk magunknak.
Így elmondhatjuk, hogy a GreenHand DPF tisztító folyadék teljesen saját termékünk minden tekintetben.
Mivel a fejlesztés, a gyártás, és a forgalmazás is egy kézben összpontosul, a termék árát a versenytársakéhoz képest általában igen alacsony szinten tudjuk tartani.

Saját tapasztalat a tesztek során, hogy akár 90% fölötti eltömődöttségű részecske szűrőt tudtunk valósan diagnosztizálva ( előtte-utána szakszervizben mérve ) úgy kitisztítani, hogy a végeredmény a gyári új tisztasági értéket csak 2-3%-al haladta meg, ennél jobb eredményt aligha lehet produkálni.

Természetesen bármilyen kérdésük felmerül, keressenek meg elérhetőségeinken, és szívesen segítünk, elmondjuk tapasztalatainkat.

A terméket itt találják:
https://muhelynet.hu/Reszecske-szuro-tisztito-koncentratum-kornyezet-ba



Tisztelettel:
Bálint Balázs
www.muhelynet.hu








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése